Arama Motorlarına Verimli Kayıt Ekleme, Site Geliri Arttırımı

9 Mart 2010 Salı

Sitenizden Verim Almak
Bir web siteniz var, belki uzun zamandır var, ya da yeni bir web sitesi kurmayı düşünüyorsunuz. İyi düzenlenmiş bir web sitesine sahip olduktan sonra bu sitenin size kazanç sağlamasını istiyorsanız doğru yerdesiniz.

Burada yer alan temel bilgiler ile, web sitenizin asıl amacı olan "ürün ve hizmetlerin tanıtımı" görevini en doğru şekilde nasıl yapabileceğini inceleyebilirsiniz.

Yok eğer verimsiz bir sitem olsun, bizim daha fazla site ziyaretçisine hele de daha fazla müşteriye ihtiyacımız yok diyorsanız bu siteyi buraya tıklayarak hemen kapatabilirsiniz.

Ziyaretçiler

Her alış-veriş merkezinin ziyaretçileri olduğu gibi her web sitesinin de ziyaretçileri vardır. Ziyaretçileri arttırmanın tek yolu ise tanıtım çalışmaları yapmaktır. Bir alış-veriş merkezi şehrin en çok kullanılan caddesinin ortasına yapılırsa kendi kendini tanıtabilir ancak bir web sitesinin kendi kendini tanıtma şansı neredeyse hiç yoktur. İster dev bir elektronik firmasının web sitesi olsun isterse birkaç fotoğraf barındıran bir homepage olsun farketmez. Bir web sitesi, internetteki milyonlarca server'in herhangi biri üzerinde bulunan birkaç dosyadan ibarettir. Ve siz uğraşmadığınız sürece kimse bu dosyaları bulup ta sitenizi gezmez.

İnternette Tanıtım

Web sitenizin internette tanınır olması için önce bulunur olması gerekmektedir.

İnternette aradığını bulmak isteyen kişiler arama motorları adı verilen web sitelerini kullanırlar. Web siteniz arama motorlarına kayıtlı ise bulunma ihtimaliniz vardır. Ancak aramalar sonucunda genelde yüzlerce web sitesi her sayfada on ila yirmi tanesi görüntülenecek şekilde listelenir. İnternet kullanıcılarının neredeyse tamamı çok aceleci oldukları için ilk sayfadaki linklerden birkaçını tıklarlar ve sonraki sayfalarda listelenen web siteleri ile ilgilenmezler.

Arama motorlarında kaydınız yoksa, değil ilk sayfada, hiçbir sayfada çıkamazsınız.

Arama motorlarına kayıt olmadan önce, sitenizi mutlaka Arama Motorlarına Uygun hale getirmeniz gerekmektedir.


0 yorum:

back to top