Citroen Arması Nasıl Oluştu ?

9 Mart 2010 Salı


İnsanlığın Hizmetine sunulan Teknoleji sembolü citroen,1900 yılında, o zamanlar henüz 22 yaşında olan Andre Citroen, Polonya’dan çavuş arması formatında dişliler üreten bir fabrikanın patentini alarak,markanın ilk markanın öncüsü olmuştur. Genç Mühendis bunun sonrasında ‘ Citroen Dişlileri’ Şirketini kurmuştur.

Böylece ilk üretilen A tipi 10 beygir araçların radyatörünün üst kapağına eklenen ‘Chevron’, başka bir ifadeyle üst üste yerleştirilmiş iki okun uçları, 1919 yılında piyasaya sürülen ilk arç Modelinde görülmeye başlıyor.90 yıl boyunca , Tüm Citroen’ler Chevron şeklinde tarihi damgasını taşımaya devam ediyor.

Citroen yapısı gereği tarihe sadık kalıyor,bir yandan da geleceğe doğru ilerlemesini sürdürüyor. Pek çok evrelerden sonra , Meşhur amblem hala varlığını ısrarla devam ettiriyor. Başarısını ısrarla sürdüren Chevron kabartma biçimi, insanlığın Hizmetine sunulan teknolejinin , yaşayan hareketli bir malzemenin gücünü sembolize eden arma olarak günümüze kadar varlığını devam ettiriyor. Chevron geçmişle gelecek arasında geçiş köprüsü kuran kırmızı rengi özel bir baskı ile hem markanın sembolünü oluştuyruyor, hemde Citroen’in değerleri ve tutkuları içinde çağa yeni segmentleri ile çağa ayak uydurmaktan asla geri kalmıyor. Aynı Zamanda yenilenen güvenin sembolü oluyor. ‘Çavuş arması şeklinde dişliler.’



0 yorum:

back to top