Cd'lere fazla yer verme

27 Mart 2010 Cumartesi

Cd lere fazla veri yazdırma. RESİMLİ ANLATIM‏ Konu Cevaplama Paneli CD LERE FAZLA VERİ YAZDIRMA[/b]





Cd'lere fazla yer verme

Bazen 705 MB lik bir dosyayı 700 MB lik bir CD ye kopyalamamız gerekebilir. Özellikle müzik, film türü tek dosya halindeki verileri kopyalamamız gerektiğinde Cd lerdeki bu tür bir kısıtlama sorun yaşamamıza neden olacaktır.

Dosyaları DVd gibi daha büyük kapasitedeki veri yedekleme medyalarına yada sıkıştırma programları ile sıkıştırarak kopyalamak yerine Nero CD yazma programının ‘overburn’ seçeneğini kullanabiliriz. Tabi bu işlemin uzman kullanıcıların yapacağı bir işlem olduğunu unutmamalıyız

Cd'lere fazla yer verme

‘Overburn’ kelime anlamı olarak yakma anlamına gelir. CD ve DVD lere yakılarak yazılıyor. CD yazma işlemleri senelerdir belli standartlara oturmuş durumda, bu yüzden orta kalitede bir CD ye rahatlıkla overburn yapılması uygundur. Ama DVD ler için bunu söylemek şuan için mümkün değil. Bu işlem DVD ler için de sözkonusu değildir. DVD lerde yapılan Overburn işleminde DVD nin ancak kopyalandığı bilgisayarda açılmasına yada okunma sorunu yaşanmasına neden olur. Yine de DVD lere yapılacak overnburn işleminin yapılması ile ilgili püf noktalarından da bahsedeceğiz.



Cd'lere fazla yer verme

Veri bazında MB ve dakika bazında müzik kapasitesi, Cd’lerin üzerinde yazılıdır. Eğer yazmıyorsa(ki No-name tabir edilen Cd’lerde bu yazmaz) Nero uygulamasını çalıştırdıktan sonra Recorder menüsü altında yer alan Disc info adlı araç ile bu bilgiyi edinebiliriz.

Nero, bir CD’yi overburn ile yazdığınızda diskin kapasitesini yok sa***** kapasite aşımına olanak sağlar. Nero daki overburn seçeneğinin açık olup olmadığını anlamak için, soldaki menüden Audio CD’yi seçtikten sonra alt kısımdaki New düğmesini tıklayın.

Cd'lere fazla yer verme

Sağ kısımdaki ana pencere yazmak istediğimiz CD’yi sol tarafta ise bilgisayarımızdaki dosyaları gösterir. Yazdırmak istediğimiz dosyayı sol taraftaki gezgini kullanarak bulun ve sağ tarafa sürükle bırak yöntemi ile taşıyın. Overburn için 700 MB üzerindeki veri veya 80 dakikanın üzerinde müzik dosyası taşımanız gerekir.

Sınırı aşıp aşmadığınızı, alt kısımda yer alan durum çubuğundaki göstergeden anlayabiliriz. 700 MB sınırını aştığınızda gösterge kırmızı renge dönüşecektir. Overburn ile yazabileceğimiz kapasite, medyaya göre değişkenlik gösterir.

Cd'lere fazla yer verme

Yazacağımız dosyaları belirledikten sonra, standart çubukta yer alan file menüsünden Preferences seçeneğini tıklayın ve gelen pencereden üst tarafta bulunan sekmelerden Expert Features adlı uzman özellikleri menüsüne girin. Enable Disc-at-once CD overburning ibaresinin yanındaki kutucuk işaretli değilse işaretleyin. Varsayılan değeri 82 dakika olan bölüme deneme yapmak için 90 dakika girin ve onay için OK düğmesine tıkla***** pencereden çıkarız. Eğer yaptığımız işlemlerin yanlış olduğunu düşünüyorsak, restore düğmesi ile orijinal ayarlara dönebiliriz

0 yorum:

back to top